مخبر: منتقدان یا مخالفان هم در شرایط حساس پشت نظام ایستادند فرمانده کلیدی داعش خراسان در مزار شریف کشته شد رضایی: تاکنون مجلس تصمیمی برای خروج از NPT نگرفته است ۴۵۸ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته به شهادت رسیده‌اند حماس در واکنش به شایعات آتش بس: هیچ پیشنهاد جدیدی دریافت نکرده‌ایم لاریجانی در دیدار با دبیرکل حزب‌الله لبنان: تهران آماده حمایت از لبنان و مقاومت آن در تمام سطوح است وزیر خارجه انگلیس: جهان در آستانه دستیابی به توافق صلح غزه است سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی: آثار روانی اسنپ‌بک خیلی بیشتر از چیزی است که در حوزه اقتصاد بخواهد تأثیرگذار باشد اتحادیه اروپا: بازگشت تحریم‌ها و محدودیت‌های هسته‌ای به معنای پایان دیپلماسی با ایران نیست تأکید یک نماینده مجلس بر حذف بستر‌های فساد بسته و ساختار‌های زائد اداری توضیحات قالیباف درمورد صحن غیرعلنی امروز مجلس (۶ مهر ۱۴۰۴) واکنش قطر به اخبار مربوط به ارتباط دوحه با ویتکاف وزارت خارجه کره جنوبی: بازگشت تحریم‌های ایران تاثیر محدودی بر کره خواهد داشت سیدحسن نصرالله، مکتب مقاومت و میراثی که فراتر از یک نسل است سرلشکر موسوی در دیدار با فرمانده سپاه: نیرو‌های مسلح برای مقابله با هر تجاوز احتمالی آمادگی دارند وزیرخارجه آمریکا خواستار مذاکره مستقیم با ایران شد سخنگوی وزارت خارجه: جزایر سه‌گانه بخش لاینفک از سرزمین ایران بوده و خواهند بود عراقچی در نامه ای به گوترش: بازگرداندن قطعنامه‌های لغوشده شورای امنیت علیه ایران غیرقانونی است قانون اصلاح روند بررسی بودجه سالیانه از سوی قالیباف ابلاغ شد با فعال‌سازی مکانیسم ماشه، کدام تحریم‌ها علیه ایران فعال می‌شود؟ به درخواست نمایندگان، صحن مجلس شورای اسلامی غیرعلنی شد قالیباف در صحن علنی مجلس: حل مسائل معیشتی مردم و حفظ انسجام مهم‌‌ترین وظیفه مسئولان است تروئیکا: مکانیسم ماشه فعال شد (۶ مهرماه ۱۴۰۴) ‍ عراقچی: قطعنامه ۲۲۳۱، در روز ۲۶مهر ۱۴۰۴ منقضی خواهد شد حداقل ۳۶ کشته و بیش از ۵۰ زخمی بر اثر ازدحام جمعیت در تجمع انتخاباتی در هند بن‌فرحان: دیپلماسی، تنها راه حل بحران برنامه هسته‌ای ایران است حجت‌الاسلام زرندی: دستگاه قضایی در کنار صنعت، معدن و تجارت است
سرخط خبرها

آیا بن بست برجام باز می‌شود؟

  • کد خبر: ۶۲۷۵۵
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۸
آیا بن بست برجام باز می‌شود؟
بازخوانی آخرین تحولات، تلاش‌ها و اظهار نظر‌ها درباره احیای توافق هسته‌ای ایران و ۵+۱
به گزارش شهرآرانیوز؛ به نظر می‌رسد که طرف‌های اروپایی برجام در همکاری متقابل با روسیه و چین در نظر دارند با مجموعه اقداماتی، برجام را از بن بست خارج کنند. یکی از این اقدامات، گفتگو‌های فشرده با طرف‌های ایرانی و آمریکایی و ارائه پیشنهاد‌ها به آنان برای ایجاد گشایشی مقدماتی در روند احیای برجام و بازگرداندن دو کشور به تعهدات برجامی شان است. در همین راستا نشریه «پالیتیکو» در گزارشی به نقل از دو منبع مطلع نوشت که دولت بایدن طی هفته جاری قصد دارد پیشنهاد جدیدی برای آغاز مذاکرات با ایران ارائه کند. یکی از این منابع مدعی شده است که این پیشنهاد از ایران می‌خواهد که در قبال رفع برخی تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور، برخی فعالیت‌های هسته‌ای خود نظیر کار روی سانتریفیوژ‌های پیشرفته و غنی سازی اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را متوقف کند.
 
این منبع مطلع همچنین مدعی شده است که جزئیات نهایی این طرح در حال تنظیم است. یک مقام ارشد دولت بایدن ضمن خودداری از اظهارنظر درباره جزئیات گفتگو‌های دیپلماتیک ادعا کرد: «ما کاملا شفاف بوده ایم که آماده بازگشت متقابل به توافق با ایران هستیم. ما همچنین گفته بودیم که در حال گفتگو با شرکای بین المللی مان برای رسیدن به این دستاورد از جمله از طریق مجموعه‌ای از گام‌های ابتدایی و متقابل هستیم. ما به دنبال گزینه‌هایی برای انجام این کار همچون مذاکرات غیرمستقیم از طریق شرکای اروپایی مان هستیم.»
 
به دنبال انتشار همین اخبار، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در کنفرانس مطبوعاتی اش در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه ایران هرگونه تغییر و بازگردانی در تعهدات هسته‌ای کاهش یافته اش را مشروط به لغو همه تحریم‌ها کرده است، از نظر او مطرح کردن پیشنهاد لغو برخی تحریم‌ها فایده‌ای خواهد داشت یا خیر، گفت: «ما به پیگیری روندی دیپلماتیک برای مشخص کردن مسیری رو به جلو متعهد هستیم. این امر گاهی زمان می‌برد. ما برای مشارکت در یک دیپلماسی هدفمند در راستای دست یافتن به بازگشتی دوجانبه به پایبندی به تعهدات برجامی آماده ایم و آن پیشنهاد برای مذاکره و تعامل روی میز است.» در ادامه این روند، در روز‌های اخیر برخی رسانه‌ها اخباری را منتشر کرده بودند مبنی بر اینکه دولت آمریکا به ایران پیشنهاد کرده است تا درازای آزادسازی ۱۵میلیارد دلار از دارایی‌های کشورمان در اروپا، غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم متوقف شود. در مقابل، ایران خبر پیشنهاد ۱۵ میلیارد دلاری آمریکا را تکذیب و اعلام کرده است که چنین پیشنهادی نداده است و این موضوع صحت ندارد. اما این به معنای توقف روند تلاش‌ها برای احیای برجام نیست.


نشست کمیسیون برجام و پیام امید غربی‌ها

همچنین نشست کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک به صورت مجازی دیروز برگزار شد. انریکه مورا، معاون مدیرکل و دبیر سیاسی سرویس اقدامات خارجی اروپا به نمایندگی از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نشست کمیسیون مشترک را ریاست کرد. نمایندگانی از ایران، انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه در این نشست شرکت کردند. به نوشته سرویس اقدامات خارجی اروپا، مشارکت کنندگان در این نشست درباره بازگشت احتمالی آمریکا به برجام و اطمینان یافتن از اجرای کامل و مؤثر توافق ازسوی طرفین گفتگو کردند.
 
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک برجام گفت: «ما از این مسئله استقبال و آن را گامی مثبت تلقی می‌کنیم. ما آماده ایم که بازگشت به پایبندی به تعهدات برجامی مان را دنبال کنیم به شرط آنکه ایران نیز همین کار را انجام بدهد.» دراین زمینه، روزنامه گاردین، در گزارشی از مجموع اظهارنظر‌ها در روز‌های اخیر از سوی طرف‌های برجام یعنی دستور تشکیل کمیسیون مشترک برجام در روز جمعه و استقبال آمریکا، نتیجه گرفته که امید‌ها برای احیای توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی افزایش یافته است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->